Hösttips

Bildtext saknas

Nu när hösten har gjort entré vill vi passa på att ge några utflyktstips för hela familjen!

 

Skördefest på Tjolöholms slott
16-17 september 

Under två dagar samlas matutställare och hantverkare hos oss med det bästa hösten har att erbjuda. Det finns något för alla åldrar att upptäcka och glädjas åt.

Bondens egen Marknad i Haga
Varje lördag fram till 14 oktober

10-tal producenter från Västsverige besöker Haga i Göteborg och bjuder staden på nyskördade, lokalproducerade produkter.

Gemensamma höstpromenader i Gårdsten
18 september, 25 september, 2 oktober 

Kom ensam eller bjud med en vän, anhörig, barn eller kollega! Promenaderna varar i ungefär 45 minuter, i ett lagom ett tempo så att alla kan hänga med. Samling 17.00 vid Hälsostugan, Kaneltorget 1.

Loppis i Haga
23 september

Hagas gator och torg fylls denna dag med loppisfynd, allt från kläder till leksaker och andra roliga ting. Utöver loppisen är butikerna fyllda med höstnyheter och på torget ges fina ansiktsmålningar till de barn som önskar.

Skördefest på Nääs Fabriker
7-8 oktober

Två dagar med en härlig blandning av mat, dryck, delikatesser, hantverk & blommor med fokus på lokalproducerat och ekologiskt.

Pumpakavalkad i Botaniska Trädgården
21-29 oktober

Pumpor är vackra grönsaker med otaliga färger och former. Syftet med utställningen är att slå ett slag för denna näringsrika och lagringståliga grönsak. Upptäck arter och sorter som du inte visste fanns och lär dig hur du tillagar dem.