Om webbplatsen

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vår strävan är att stiftelsens nya webbplats och dess innehåll ska vara korrekt, tillgängligt och användbart för så många som möjligt. Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga och vi redogör för de brister vi är medvetna om i avsnittet längre ner samt i vår Tillgänglighetsredogörelse.

Standarder

Vi har strävat efter att bygga webbplatsen i enlighet med gällande standarder. För innehållet används HTML5 och presentationen styrs via Cascading Style Sheets (CSS3).

Webbläsare

Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare som har stöd för ovan angivna standarder. Exempelvis senare versioner av:

Responsiv webbdesign

Webbplatsen är anpassad för datorskärmar med minsta upplösning, 1170×768 pixlar och responsivt anpassad för smartphones och surfplattor. Om din webbläsare är inställd på att visa mycket större eller mindre textstorlek än normalläget kan vissa förskjutningar i grafiken förekomma.

Nedladdning av filer

  • För att öppna en fil – klicka på länken.
  • Länkar till filer öppnas automatiskt i nya fönster.
  • För att spara hem en fil på högerklicka med musen på länken och välj "Spara mål som...".
  • Ge filen ett namn och välj en plats på din dator vad den ska sparas.

Filformat som används på webbplatsen är huvudsakligen PDF. För att öppna pdf-filer krävs programvaran Acrobat Reader, som är gratis. 

Här kan du ladda ner Acrobat Reader DC från Adobes webbplats.
Filformaten Word, Excel och Powerpoint kräver programvara från Microsoft.

Tillgänglighet

Robert Dicksons Stiftelse står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Här beskriver vi hur robertdicksons.se uppfyller lagen om tillgänglighet på webben, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera eventuella brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Vad kan du göra om du inte kan använda innehållet på webbplatsen?

Om det finns innehåll på robertdicksons.se om inte är tillgängligt för dig skicka e-post till info@robertdicksons.se eller ring oss på 031-381 64 00.

Rapportera brister i webbens tillgänglighet

För oss på Robert Dicksons Stiftelse är det viktigt att vi är tillgängliga och att innehållet på vår webbplats följer det nya direktivet. Om du upptäcker problem på robertdicksons.se eller om du anser att vi inte uppfyller de nya webbdirektiven om tillgänglighet ta kontakt med oss så att vi vet att problemen finns. Skicka e-post eller ring oss så hjälper vi dig.

Innehåll som inte är tillgängligt

Planskisser över lediga lägenheter publiceras i bildformat infogade i PDF:er och är inte tillgänglighetsanpassade, därmed kan de inte läsas upp med skärmläsningsverktyg. Se rubrik Oskäligt betungande anpassning nedan.

Oskäligt betungande anpassning

Det finns PDF-filer som inte är tillgänglighetsanpassade t ex våra planritningar. De blanketter som inte är tillgängliga kommer vi åtgärda eller så bygger vi om dessa till e-tjänster.

Så kan vi hjälpa dig om du inte kan använda innehållet på webbplatsen?

Ej tillgängligt?

Om det finns innehåll på robertdicksons.se som inte är tillgängligt för dig kan du skicka e-post tilll oss eller kontakta oss på telefon. 

info@robertdicksons.se       

031-381 64 00