Gårdsten

Bildtext saknas

Gårdsten ligger naturskönt i Göteborgs nordöstra delar. Här passerar både E45 och E6. Lika smidigt är det att ta sig runt med allmänna kommunikationer. Buss 73 går mellan Gårdsten och Angereds centrum, buss 173 går mellan Gårdsten och Göteborg centrum. I Gårdsten och närliggande Angered centrum finns skolor, butiker, sjukvård m m. Gårdsten centrum har även en inglasad galleria med mataffär, specialbutik för kött- och chark, fiskaffär, grönsakshall m m. Intill Angered centrum ligger Angered Arena, med ett brett träningsutbud samt simhall med 25-metersbassäng, barnbassäng, hoppbassäng och relaxavdelning. Alla gatunamn är på ett eller annat sätt inspirerade av kryddornas värld.

Gårdsten, vy mot öster. Färdigt bygge

Kryddhyllan 21-25

Våra tre hus på Kryddhyllan i Gårdsten är från 2018. Här finns lägenheter med två till fyra rum och kök. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare, köken är förberedda för diskmaskin. De fina materialvalen med genomgående parkett och fönsterbrädor i sten ger trivsel. Lägenheterna på bottenvåningen har uteplats, medan övriga lägenheter har stora inglasade balkonger. Några våningar upp i huset har man en fantastisk utsikt! Och utanför lockar härlig natur med fina promenadvägar i Lärjeåns dalgångar och Angereds stadspark. 

 

 

Fasad 152

Kryddvägen 20-22,
Libbstickegatan 10-16, 24-26

Hösten 2022 kunde de första hyresgästerna flytta in i dessa helt nybyggda fasigheter. Husen är ritade av Tengbom arkitekter och har byggts av Botrygg, med stor omsorg för hållbarhet och kvalitet i alla led. Robert Dicksons stiftelse äger och förvaltar husen sedan oktober 2022.

Hållbarhetstänket märks redan i entréer och trapphus - som fått golv av natursten - och fortsätter i lägenheterna med massiva köks- och fönsterbänkar av granit. Samtliga lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare, samt diskmaskin och mikro. Takhöjd över standard, helkakalade badrum och parkett är andra exempel på den gedigna kvaliteten som bidrar till hemtrivsel och hållbarhet. Och den som tittar extra noga kommer att uppskatta allt från massiva innerdörrar och skarvfria innertak till snyggt gerade dörrfronter enligt gammal hantverkstradition och inte minst den behagliga ljudmiljön. Till varje lägenhet hör också en rymlig balkong/uteplats med smidda räcken.

 

 

Bostadsfakta Rum Antal
Lägenhet 1 23
Lägenhet 1,5 24
Lägenhet 2 115
Lägenhet 3 77
Lägenhet 4 17