Grillat är gott!

Under trivseldagen i Landala (maj 2022) kunde hyresgästerna njuta av både sol och nygrillad korv. Målet är att trivseldagen ska bli ett återkommande event i stiftelsens bostadsområden.

Grillsäsongen är lika efterlängtad varje år – många gillar att grilla året om. Och nog är det gott att äta och umgås ute, speciellt när solen värmer. Men det gäller att ha koll på grillen – inte kol! – om du grillar på balkong eller egen uteplats.

Det bör du känna till kring brandsäkerhet i allmänhet och speciellt där du bor.  

För dig som bor hos Robert Dicksons stiftelse är det tillåtet att grilla på balkong och egen uteplats. Om du använder elgrill! Det är alltså förbjudet att grilla över öppen eld, med kol eller gas på balkonger och egna uteplatser.

Däremot får du grilla på traditionellt sätt på gemensamma gårdar om de föreskrifter som finns följs. Du hittar mer information om grillning och brandsäkerhet under Mitt Boende –> Trivsel & Trygghet. 

 

Elgrill – bekvämt och säkert

Moderna elgrillar fungerar minst lika bra som traditionella grillar och ger ett riktigt bra grillresultat. En annan fördel är att de osar mindre, vilket är viktigt att tänka på när man har grannar vägg i vägg.

Det finns ett stort sortiment av elgrillar, från smidiga bordsgrillar till större modeller med stativ och sidoyta för avställning. Bor du i lägenhet är de lite mindre elgrillarna att föredra eftersom de väger mindre och är enklare att ta fram och förvara i eget lägenhetsförråd.

Googla på elgrill bordsgrill bäst i test så får du upp många sajter med tips och tester på bra elgrillar.