Hyrorna för 2023 är klara

Hyresgästföreningen och Robert Dicksons Stiftelse med vårt ombud RCB Fastighetsutveckling har kommit överens om nya hyror från 1 april 2023.

 

I år har det varit särskilt svårt att hitta en överenskommelse då vi har ett ekonomiskt läge i hela landet med hög inflation samt ränte- och kostnadsökningar som är högre än på länge. Vi beklagar att årets förhandlingar inte kunde avslutas före aviseringen för kvartal 2.

Hyreshöjningen varierar mellan 0 - 5,5% med en snitthöjning på 4,02 %. I kronor innebär det en höjning mellan 0 - 533 kr. Din nya hyra framgår av kommande hyresavi. Retroaktiv hyra avseende april till juni kommer att faktureras i samband med kvartal 3. Den retroaktiva delen fördelas över tre månader (juli till september 2022). Om du som hyresgäst får stora problem med den retroaktiva delen ber vi dig kontakta oss.

 

Är du intresserad av vad vi begär och varför?

Faktorer som din nuvarande hyra, hur din lägenhet är utrustad, fastighetens läge och förvaltnings-kvaliteten påverkar vad din hyra blir. De årliga hyresjusteringarna påverkas av kostnadsökningar och är för att säkerställa en fortsatt god förvaltning i ett hus där du och andra som vill hyra sin bostad ska bo i framtiden.

Vid frågor om din nya hyra är du välkommen att kontakta:

 

Monica Grote, uthyrningsansvarig
031-381 64 03, monica@robertdicksons.se

Stiftelsens förhandlingsombud RCB Fastighetsutveckling
031-767 51 50, info@rcbfast.se 

 

Illustration en person som pratar i en telefon